Urlop MAJ 2022

Informacje w podsumowaniu zamówienia

Złożenie zamówienia oznacza zawarcie umowy sprzedaży. Sprzedawca będzie informował na wskazany adres e-mail o postępach w jego realizacji.

Polityka prywatności

 sklepu internetowego www.pracowniatilitili.pl

(Wersja obowiązująca od dnia 25 maja 2018 r.)



Drogi Użytkowniku!

 

Znajdziesz tu wszystkie najważniejsze informacje odnośnie zasad przetwarzania przez nas (czyli sklep internetowy www.pracowniatilitili.pl) Twoich danych osobowych oraz o plikach cookies, które są wykorzystywane przez nasz Sklep.

 

 

    1. Twoje dane osobowe są zbierane i przetwarzane przez nasz sklep zgodnie z przepisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznychw związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)(Dz. Urz. UE L 119, s.1), zwane również RODO.

      W zakresie nieuregulowanym przez RODO przetwarzanie danych osobowych jest regulowane przez Ustawę o ochronie danych osobowych z dnia 10 maja 2018 r.

 

    1. Administrator danych osobowych:

       

      Cezary Borowski prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą TT Cezary Borowski, wpisany do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez ministra właściwego do spraw gospodarki i prowadzenia Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej , NIP: 7691860713, ul. Sienkiewicza 42/8, 39-300 Mielec.

 

    1. Rodzaj przetwarzanych danych, cele i podstawa prawna

       

      Zakładając Konto Klienta, składając zamówienie w sklepie internetowym lub korzystając z usługi formularza kontaktowego zostaniesz poproszony o podanie nam Twoich danych osobowych.

      W każdym z tych przypadków prosimy tylko o te dane, które są niezbędne do realizacji wybranej usługi i przetwarzane będą w oparciu o różne podstawy prawne.

      Jednocześnie chcemy zaznaczyć, że dokładamy wszelkich starań, aby uszanować Twoją prywatność i informacje, które nam przekazujesz, a przetwarzając Twoje dane osobowe, stosujemy środki organizacyjne i techniczne zgodne z obowiązującymi przepisami prawa, w tym stosujemy szyfrowanie połączenia za pomocą certyfikatu SSL.

      Podanie danych jest dobrowolne, ale w niektórych przypadkach może być konieczne do zawarcia umowy:
      Niepodanie określonych w formularzu danych podczas rejestracji Konta Klienta uniemożliwia rejestrację i założenie Konta Klienta.
      Niepodanie określonych w formularzu danych podczas składania zamówienia uniemożliwia złożenie i realizację tego zamówienia.

      Możesz również cofnąć zgodę na przetwarzanie danych. Przy czym, przetwarzanie danych do momentu cofnięcia przez Ciebie zgody pozostaje zgodne z prawem.

       

       

      a) Rejestracja Konta Klienta w naszym sklepie internetowym w celu utworzenia indywidualnego konta i zarządzania tym kontem:
      - podstawa prawna: niezbędność do wykonania umowy o świadczenie usług Konta (art. 6ust. 1 lit. b RODO);

      - zbierane dane: imię i nazwisko, kod pocztowy + miejscowość, ulica + nr budynku i lokalu, nr telefonu, adres e-mail;
      - podczas rejestracji Konta sam ustalasz indywidualne hasło dostępu do konta i możesz je zmienić w późniejszym czasie po zalogowaniu się na konto.

      b)
      składanie zamówienia w naszym sklepie internetowym w celu wykonania umowy sprzedaży:

      - podstawa prawna: niezbędność do wykonania umowy o świadczenie usług Konta (art. 6ust. 1 lit. b RODO);
      - zbierane dane: imię i nazwisko, kod pocztowy + miejscowość, ulica + nr budynku i lokalu, nr telefonu, adres e-mail;
      W przypadku firm, dodatkowo prosimy o podanie danych firmy do umieszczenia na fakturze oraz numeru NIP.

      c)
      korzystanie z usługi formularza kontaktowegow celu wykonania umowy świadczonej drogą elektroniczną:
      - podstawa prawna: niezbędność do wykonania umowy o świadczenie usług Konta (art. 6ust. 1 lit. b RODO);
      - zbierane dane: adres e-mail oraz imię i nazwisko;

      d) dodawanie opinii o produkcie w celu publikacji Twojej opinii o produkcie w naszym sklepie:
      - podstawa prawna: niezbędność do wykonania umowy o świadczenie tej usługi (art. 6ust. 1 lit. a RODO);
      zbierane dane: imię i nazwisko;

      e)
      Podczas korzystania ze strony internetowej www.pracowniatilitili.pl:
      - mogą być pobierane dodatkowe informacje, w szczególności: adres IP przypisany do komputera z którego korzystasz lub zewnętrzny adres IP dostawcy internetu, nazwa domeny, czas dostępu oraz typ systemu operacyjnego;
      - mogą być gromadzone dane nawigacyjne ( również informacje o linkach i odnośnikach, w które klikasz oraz innych czynnościach jakie podejmujesz w naszym sklepie)
      - podstawa prawna:
      prawnie uzasadniony interes (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), polegający na ułatwieniu korzystania z usług świadczonych drogą elektroniczną oraz na poprawie funkcjonalności tych usług.


      f)
      Rozpatrywanie skarg i wniosków:
      - podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f) RODO, tj. przetwarzanie w celu realizacji naszego prawnie uzasadnionego interesu, polegającego na podnoszeniu poziomu świadczonych usług i budowaniu pozytywnych relacji z klientami;
      - przetwarzane dane: imię i nazwisko, adres podany przy rejestracji konta lub składaniu zamówienia, adres e-mail, nr telefonu;

      g)
      Ustalenie, dochodzenie i egzekucja roszczeń i obrona przed roszczeniami w postępowaniu przed sądami i innymi organami państwowymi:

      - podstawa prawna: prawnie uzasadniony interes (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), polegający na ustaleniu, dochodzeniu i egzekucji roszczeń oraz na obronie przed roszczeniami w postępowaniu przed sądami i innymi organami państwowymi;
      - dane osobowe: imię i nazwisko, adres dostawy, adres do umieszczenia na fakturze, nr NIP, adres e-mail, nr telefonu;

      h)
      Wypełnienie obowiązków prawnych wynikających z przepisów podatkowych i rachunkowych:
      - podstawa prawna: prawnie uzasadniony interes (Art. 6(1)(c) RODO), polegający na wypełnieniu ciążących na nas obowiązków prawnych, wynikających z przepisów podatkowych i rachunkowych.


      Nie prowadzimy usługi Newslettera, dlatego nie przetwarzamy Twoich danych w tym celu.


    2. Komu udostępniamy i/lub powierzamy Twoje dane:

      Twoje dane mogą być przekazywane i udostępniane podmiotom zewnętrzym, z których usług korzystamy. Należą do nich:

      - dostawca oprogramowania potrzebnego do prowadzenia sklepu;
      - dostawca usług IT;
      - dostawca oprogramowania ułatwiającego prowadzenie działalności (np. program księgowy);
      - biuro księgowe;
      - operatorzy pocztowi i/lub kurierzy ( w celu dostarczenia Ci zamówionych produktów);
      - operator systemu płatności elektronicznych oraz bank (w zakresie realizacji płatności);

      Dodatkowo, w przypadku skierowania do nas odpowiedniego żądania, udostępnimy Twoje dane osobowe uprawnionym do tego organom państwowym (zwłaszcza: jednostkom organizacyjnym Prokuratury, Policji, Prezesowi Urzędu Ochrony Danych Osobowych, Prezesowi Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów lub Prezesowi Urzędu Komunikacji Elektronicznej).

       

    3. Okres przetwarzania danych:

      Twoje dane będziemy przetwarzać tylko przez okres, w którym będziemy mieć ku temu podstawę prawną, a więc do momentu, w którym:

       

      - przestanie ciążyć na nas obowiązek prawny, zobowiązujący nas do przetwarzania Twoich danych;

      - ustanie możliwość ustalania, dochodzenia lub obrony ewentualnych roszczeń związanych z umową zawartą przez strony przez nasz sklep;

      - cofniesz zgodę na przetwarzanie danych, jeśli to ona była jego podstawą;

      - zostanie przyjęty Twój sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych - w przypadku gdy podstawą przetwarzania Twoich danych był uzasadniony interes administratora lub gdy dane były przetwarzane w celu marketingu bezpośredniego;


      w zależności od tego, co ma zastosowanie w danym przypadku i co nastąpi najpóźniej.;

    4. Twoje uprawnienia:

      Przysługuje Ci prawo:

      a) żądania:

      - dostępu do Twoich danych osobowych,

      - ich sprostowania,

      - usunięcia,

      - ograniczenia przetwarzania,

      - przeniesienia danych do innego administratora.

      b) wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych:

      - z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją – wobec przetwarzania dotyczących Ciebie danych osobowych, opartego na art. 6 ust. 1 lit. f RODO (tj. na prawnie uzasadnionych interesach realizowanych przez administratora),

      - jeżeli dane osobowe są przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego, w zakresie, w jakim przetwarzanie jest związane z takim marketingiem bezpośrednim.


      W sprawie swoich danych osobowych możesz skontaktować się z nami za pomocą:

      - poczty elektronicznej: shop@pracowniatilitili.pl

      - poczty tradycyjnej: ul. Sienkiewicza 42/8, 39-300 Mielec

      - formularza kontaktowego: https://pracowniatilitili.pl/pl/contact

       

      Jeśli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z prawem, możesz złożyć skargę do organu nadzorczego.
      W Polsce organem nadzorczym w rozumieniu RODO jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, który z dniem 25 maja 2018 roku zastąpił GIODO.

    5. Cookies i adres IP

      Nasz Sklep, jak większość witryn internetowych, korzysta z tzw. plików cookies (ciasteczek). Pliki te:

       

      - są zapisywane w pamięci Twojego urządzenia (komputera, telefonu, itd.)

      - umożliwiają Ci, m.in., korzystanie ze wszystkich funkcji Sklepu

      - nie powodują zmian w ustawieniach Twojego urządzenia

       

      Korzystając z odpowiednich opcji Twojej przeglądarki, w każdej chwili możesz:

      - usunąć pliki cookies

      - blokować wykorzystanie plików cookies w przyszłości


      W tym Sklepie ciasteczka wykorzystywane są w celu:

       

      - zapamiętywania informacji o Twojej sesji

      - statystycznym

      - marketingowym

      - udostępniania funkcji Sklepu


      Aby dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies, w tym jak wyłączyć ich obsługę w Twojej przeglądarce, możesz skorzystać z pliku pomocy Twojej przeglądarki. Z informacjami na ten temat możesz zapoznać się wciskając klawisz F1 w przeglądarce. Ponadto odpowiednie wskazówki znajdziesz na następujących podstronach, w zależności od przeglądarki, której używasz:

       

      - Firefox

      - Chrome

      - Safari

      - Internet Explorer / Microsoft Edge


      Więcej informacji o ciasteczkach znajdziesz w Wikipedii.

 

 

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl